בן בריל

הגרלה או קדימות פניה להקצאת מגרש בהרחבה של קיבוץ

שלום, בקיבוץ אחד בדרום הארץ תוכננה ובוצעה הרחבה קהילתית, מרבית מגרשי ההרחבה שווקו ע"פ תקנה 1180 של רמ"י ע"י גורם חיצוני לקיבוץ שלו הועברו זכויות השיווק על ידי הקיבוץ. מששיווק כ 80% מהמגרשים פרש הגורם "מהמשחק". מזה כשנה וחצי ממתינות כ 8 משפחות לחידוש שיווק יתרת המגרשים על ידי הקיבוץ. פניותינו לקיבוץ נדחות בתרוצים שונים ומשונים ... עתה מתברר כי הקיבוץ ביחד עם גורמים במועצה האזורית מתכננים לבצע "הגרלה" וזאת מכיוון שישנן עוד כמה וכמה משפחות שככל הנראה פנו עם הזמן והן גם ממתינות לשיווק המגרשים. שאלתי היא, מה גובר בסיטואציה הנ"ל: קדימות הפניה (אותה ניתן להוכיח ללא כל ספק) או הגרלה של משפחות ש"זה מקרוב באו" ...? תודה.

עו"ד צבי סיגל

בן שלום וברכה, יש שתי שיטות לבחירת מגרשים: 1. שיטת כל הקודם זוכה. לפיה ההפניה לועדת הקבלה ולרמ"י היא לפי סדר רץ בהתאם לרשימת הפניות לרישום. 2. שיטת ההגרלה – לפיה כל הפונים עומדים להגרלה, ומופנים לועדת הקבלה ולרמ"י רק אלה שעלו בגורל. כל ישוב מחליט מה היא השיטה העדיפה בעיניו, לפי שיקולים שלו. אין שיטה הקבועה בנוהלי רמ"י או שיטה שרמ"י מחייב לפעול לפיה, ובלבד שהגורם לבחירה בשיטה מסויימת לא נבע משקולים זרים (כגון אפליה, העדפת מקורבים, וכו') מאחר ולטענתך נרשתם בעבר לקבלת המגרשים המדוברים, ובעת ההרשמה לא היתה הגרלה אלא רישום לפי כל הקודם זוכה, כדאי לכם לברר מה היו השיקולים שהנחו את הישוב שלכם לשנות את שיטת הבחירה ולבחור דווקא בשיטת ההגרלה ולנסות לשכנע שבמקרה שלכם נכון יותר יהיה לבחור דווקא בשיטת סדר הרישום, השיטה שלמיטב היתה קיימת ב"סיבוב הקודם". בהצלחה, עו"ד צבי סיגל

בן בריל

צבי, האם ידוע לך על קיבוץ / הרחבה שבהם התערב רמ"י בהליך הנ"ל עקב פניית מועמדים / משתכנים ? בן.

עו"ד צבי סיגל

בן שלום רמ"י מתערב בפרויקטים דומים "חדשות ובקרים". בברכה, צבי סיגל, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים