גלי

פונדקאות ע"י בת זוגתי לשעבר

שלום רב, אני בת 42 , מחלימה מסרטן . בעקבות כך יש לי סיכון גבוהה לשאת הריון. יש לי עוברים מוקפאים ורציתי לדעת אם קיימת אפשרות שבת זוגתי לשעבר (שכיום חיה בזוגיות נשית ועם ילדים משלה) תוכל להרות עבורי מהעוברים המוקפאים שלי. האם ניתן לבצע כזה הליך, ואם לא בארץ, האם ניתן לבצע זאת בחו"ל? אודה למענה , בברכה, גלי

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

הי גלי, עד לתיקון חוק הפונדקאות יוכלו רק זוגות (גבר ואישה) לקבל את אישור הועדה להליך פונדקאות. אם את לא חיה בזוגיות עם בן זוג לא תוכלי לקבל אישור להליך פונדקאות. מהדברים שכתבת נראה כי לאחר שיתוקן החוק תוכלי לקבל אישור לעבור הליך פונדקאות כיחידנית ואז תוכלי לאתר אם פונדקאית. בספק אם הועדה תאשר לך להיעזר בבת זוגך לשעבר להיות אם פונדקאית. מכל מקום, רק לאחר תיקון החוק תוכלי לוודא שהיא עומדת בקריטריונים (גיל, מספר לידות וכו). בהצלחה