אורן

פונדקאות

שלום רב אני בן 38,ובן זוגי בן 30,אנחנו 10 שנים יחד,עם הסכם לחיים משותפים,יש לנו ידידה מאוד טובה ברומניה שמוכנה להיות אם פונדקאית ללא תשלום,ולאחר הלידה הילד יהיה שלנו,האם ניתן להביא את הידידה מחו"ל ולבצע בארץ את כול ההליך? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

אורן שלום רב, חוק הפונדקאות מחייב כי כל הצדדים להליך (ההורים המיועדים והפונדקאית) הם תושבי ישראל. לכן הידידה מרומניה (כל עוד אינה תושבת ישראל) לא תוכל להיות פונדקאית בישראל מלבד בעיה זו - רק לאחר שחוק הפונדקאות יתוקן (מה שצפוי לקרות בקרוב - התיקון לחוק עבר קריאה ראשונה) תוכלו אתם לקבל אישור להליך. בהצלחה לכם, תמר

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

אורן הי, הליך הפונדקאות בישראל (המנוהל על-ידי משרד הבריאות) מוגבל רק לתושבי ישראל. אישה מרומניה אינה יכולה להגיע ארצה ולעבור כאן את ההליך. בהצלחה לכם. תמר