זוהר

פונדקאית

היי, באיזה שלב אני צריכה לדווח בעבודה שאני בהיריון (כפונדקאית? האם אני צריכה לעדכן לפני הכניסה להיריון שיש לי כוונות? אני בכלל צריכה לדווח בעבודה שיש לי כוונה להיות פונדקאית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

החוק קובע כי אישה חייבת לדווח למעסיק על הריון עד השבוע ה-18, ואין הבחנה בחוק בין היריון שלך לבין הריון בהליך פונדקאות. לעיתים ההיריון ניכר קודם לכן ואז רצוי להקדים את מועד הדיווח למעסיק. אין שום צורך לדווח לפני הריון על כוונתך להיות פונדקאית, אולם היות וההליך כרוך בהעדרויות מעבודה לעיתים רצוי שהמעסיק ידע על מה מדובר, על מנת לאפשר לך להיעדר ולממש את זכויותיך על פי חוק עבודת נשים (בין היתר הזכות להיעדר לצורך טיפולי פוריות). בהצלחה