מרינה

דירה טרם נרשמה בטאבו ונמצאת אחרי תהליך פורצלציה

שלום, אנו עומדים למכור את הנכס שלנו. הדירה טרם נרשמה בטאבו ונמצאת כרגע רק אחרי תהליך פורצלציה. האם זה יכול להוות בעיה מבחינת הקונה הפוטנציאלי שיצטרך לקחת משכנתא. תודה

הדס קריספי לוין עו"ד

מרינה שלום, לפני שניגשים להליך של מכירה יש הכרח אמיתי לבדוק את אופן רישום הזכויות. קיימת אפשרות כי ככל שרכשת מקבלן והזכויות טרם נרשמו, אז הכול מוסדר בחברה המשכנת אשר יודעת לספק לבנק את הדרוש. קיימת גם אפשרות, כי הנכס הוא נכס מינהל ונמצא בשלבים של רישום בעלות בטאבו ויש להמתין תקופה של כמה חודשים עד לרישום בפועל. בתקופה זו לא ניתן לבצע פעולות של משכון או העברה. מומלץ להעביר את התיק לעו"ד לבדיקת הסוגיה טרם יוצאים להליך של מכירה. עו"ד מיומן יודע להאיץ את תהליך הרישום, מה גם שמכיר מנגונים לפיהם אפשר יהיה לצאת למכירה עם התניות מקובלות בהסכם עד לרישום הזכויות, באופן שהקונה שלך לא יפגע ואת לא תאבדי את העסקה. בברכה, הדס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא