שרון

ביטוח תלמידים בחו"ל

אני נוסע עם הילדים לח"ל ומעוניין לדעת אם הפוליסה של ביטוח התלמידים, מכסה אותם גם כשהם בחו"ל ומה הכיסויים. ובעיקר; איך אני מפעיל את הביטוח שם כשאני בחו"ל במקרה הצורך חלילה.

עו"ד אהרן שטכלברג

שלום שרון. הפוליסה של חברת כלל, שהיא המבטחת הגדולה בשוק ביטוח תאונות אישיות תלמידים, מכסה פגיעות גם בחו"ל. נראה לי שהדבר גם מחוייב לפי החוק, אך לא בדקתי פוליסות של חברות ביטוח אחרות. היקף הכיסויים - ראה תשובות קודמות שלי בפורום. אין משמעות להפעלת ביטוח זה בחו"ל, משום שזה אינו ביטוח בריאות. עיקרו של ביטוח תאונות אישיות תלמידים הוא לתת תגמולי ביטוח עבור פגיעה, הן בנכות זמנית והן בנכות קבועה. אין שום דחיפות בהגשת תביעה, וניתן להגיש אותה במגבלות ההתיישנות (3 שנים מאז בגירות התלמיד). ביטוח זה אינו מהווה תחליף לביטוח בריאות והטסה רפואיים וכיוצ"ב, לכך צריך לדאוג בנפרד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים