אוראל

שבר ברגל

שלום, לפני כשלושה חודשים שברתי את הרגל ונקרעו לי 2 רצועות. הייתי בבית כחודשיים, כרגע אני בפיזיותרפיה וצריכה להיעזר בקביים לצורך הליכה. רציתי לשאול, מהו הסכום הממוצע המגיע לי מהביטוח?

עו"ד אהרן שטכלברג

שלום אוראל. סכום התגמול בביטוח תאונות אישיות תלמידים הוא פועל יוצא של נכות צמיתה, וכן של נכות זמנית. נכות צמיתה נקבעת ע"י רופא ממומחה בתחום הפגיעה, בפגיעה כשלך מדובר באורטופד, וניתן לקבוע נכות זו לאחר תקופת החלמה. מקובל לקבוע את הנכות הצמיתה כשנה לאחר התאונה. נכות זמנית כפי שהיא מוגדרת בפוליסה, היא תקופה שבה הנפגע נאלץ להיעדר מהלימודים של מצבו הרפואי, ובעת חופשה המבחן הוא תיאורטי - אילו היו לימודים - האם היה הנפגע נעדר מהם בשל סיבה רפואית. ככל שתיוותר נכות בשיעור למעלה מ-5%, וככל שימי ההיעדרות עולים על 21 יום, קיימת זכאות לקבלת תגמולי הביטוח, המושפעים מדרגת הנכות ומתקופת ההיעדרות כאמור.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים