מורן סימן טוב

אי דיווח על חבלת פעוט בגן

שלום רב, בני בן השנתיים נפל בגן ושבר שן מנהלת הכיתה לא דיווחה לי על כך , לא בעת שקרה ולא כשהגעתי לאסוף את בני מהגן גיליתי את הפציעה רק כאשר הגענו הביתה מהגן במהלך היום קיבלתי שני שיחות טלפון ממנהלת הכיתה בראשונה טענה שבני משתעל ובשנייה שיש לו חום ושאבוא לאסוף אותו כשהגעתי לגן לאסוף את בני טענה מנהלת הכיתה שמדדה לו חום ושאין לו חום ובדרך אגב הזכירה גם שמעד ונפל אך לא הזכירה דבר על כך שהשן נשברה ומדממת שאלתי היא - האם אפשר לתבוע את הגן/מטפלות בגין אי דיווח להורה על חבלת ילד ואי הגשת עזרה רפואית במועד? תודה רבה מורן

עו"ד אהרן שטכלברג

שלום מורן. הפורום שלנו עוסק בתאונות אישיות תלמידים, ושאלתך חורגת מתחום זה. באופן כללי נראה שהגננת אכן נהגה שלא כהוגן כאשר העלימה מידע ולא מסרה את מלוא פרטי הפגיעה במלואם ובזמן. לא ברור האם נגרם נזק כתוצאה מהאיחור בגילוי הפגיעה. אני מניח שהצעדים הנכונים יותר במקרה זה הם לפנות אל הנהלת הגן, ואולי גם לגורמים שמעל הנהלת הגן הספציפי, בתלונה על העניין. דומני שתרופה במישור המשפטי לא תהיה יעילה במקרה זה. לא למותר להזכיר, כי משרד החינוך מצוי בהסדר שאין לו מקור חוקי מחייב, המאפשר מתן טיפולי שיניים בחינם בעקבות פגיעות תאונתיות. אך הדבר מותנה בביצוע הטיפול עצמו במסגרת ההסדר. למידע על כך, ראי בקישורית הבאה: http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/bituach/NifgaeTeuna/ToothAgreement.htm. יש לבדוק האם ההסדר מכסה גם ילדי גן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים