חנה

חבלה בפנים במסגרת פעילות בצופים

מידי שנה בתנועת הצופים גובים מהחניכים בממוצע של כ-400 ש"ח עבור ביטוח תאונות בלי שהם מקבלים העתק מפוליסה או יודעים דבר על חברת הביטוח המבטחת. בהיותי בת 15 נפגעי בפנים במהלך פעילות צופים ודיממתי קשה מהאף והפה ונלקחתי למיון בבי"ח ע"י מרכז שבט. כל המסמכים מהטיפול נמסרו למרכז שהעביר אותם למחלקת תאונות בצופים ואחרי ו 3 שנים קיבלו הוריי התראה מפני פתיחת הליכי הוצאה לפועל ונאלצתי לשלם מהכספים שהרווחתי עבור הוצאות בי"ח כדי למנוע נזקים להוריי. כיום אני אחרי שחרור מצה"ל ורוצה לתבוע את חברת הביטוח המבטחת לה תנועת הצופים העבירה כספי ביטוח שגבו ממני עבור תאונות בצופים ופונה לדעת אם אני יכולה להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות נגד חברת הביטוח להחזר ההוצאה הכספית ? אני יודעת שתלמיד מבוטח 24 שעות בחברת כלל ע"י המדינה , רשויות מקומיות וחניכים בתנועת הצופים משלמים גם עבור ביטוח תאונות מה קורה במקרהכזה? . האם אוכל להגיש לבית משפט לתביעות קטנות תביעה כספית להחזר ההוצאה עבור הטיפול במיון ששולם על ידי? במקרה וכן על מה יש להקפיד כדי שלא ישתמע מהתביעה שמדובר בנזק גופי אלא בתשלום חוב הוצאות לבי"ח בהם חברת הביטוח הייתה חייבת תמורת ביטוח תאונות שרכשתי בתחילת שנת הפעילות? בתודה מראש.

עו"ד אהרן שטכלברג

שלום לחנה. לא ברור מהו הביטוח שנרכש ע"י תנועת הצופים. אולם גם בלעדיו על הרשות המקומית שבה נמצא המוסד החינוכי שבו למדת לערוך ביטוח תאונות אישיות תלמידים לכל תלמיד בבתיה"ס, בוודאי לתלמידי בתיה"ס הרשמיים והמוכרים. אולם ביטוח זה הינו מוגבל, ואינו מכסה: א.הוצאות אשר על קופה"ח לשאת בהן לפי לחוק ביטוח בריאות ממלכתי; ב. הוצאות האמורות להיות משולמות מכל מקור אחר; ג. הוצאות טיפולי שיניים; ד. ייעוץ רפואי לשם קביעת נכות. והנה הדובדבן שבקצפת: סכום הכיסוי מוגבל לסך 10% מההוצאה הרפואית בפועל , או 10% מהפיצוי אשר לו זכאי הנפגע, לפי הנמוך מביניהם; מה שמעקר כמעט לחלוטין את משמעותו של ביטוח זה בהקשר של החזר הוצאות. רצוי אם כן לבדוק את תוכנו של הביטוח שנערך ע"י תנועת הצופים, אולי הוא אפקטיבי יותר מביטוח תאונות אישיות תלמידים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים