רינת קדישי

הילדה נפגעה בביה"ס והתעלפה

שלום רב, הבת שלי בת שבע. במהלך ההפסקה היא שיחקה תופסת ותוך כדי ריצה נתקלה בילד בכיתה ו. היא חטפה מכה חזקה ונפלה אחורה. ילדים שהיו איתה עזרו לה לקום והיא התיישבה על ספסל. כנראה תוך כדי היא התעלפה ונפלה בעוצמה על המשטח מלא חול ואבנים. רק אז הגיעה מורה. הזמינו נטלי והתקשרו אליי ומיד הגעתי לפני האמבולנס. ראיתי את הילדה עם כל החולצה רטובה ואף אחד לא ידע לתת לי תשובות מצד אחד ומצד שני ביהס טוען שמיד עם הנפילה הייתה מורה לידה. את המידע אני קיבלתי תלמידים. הבת שלי אושפזה ללילה מג=כיוון שלא התעלפה ואף אחד לא יכל לספק לי מספיק מידע מה בדיוק קרה וכמה זמן הייתה מחוסרת הכרה וכו. כמובן שגם יש לה על הפנים חבלות מהנפילה כשהתעלפה ( לא מהמכה). לי עדיין לא נראה הגיוני שמחבטה בבטן של ילד בכיתה ו' מתעלפים וכמובן שאין לי גם תשובות אחרות. מה אני עושה עם זה. אני לא יודעת אם לתבוע על פיצוי ומעבר לזה בהחלט יש פה רשלנות מצד ביהס שמורה לא נכחה בהפסקה. ולשם אני רוצה להגיע. שעל זה יתבעו כי זה מקרים שחוזרים על עצמם חוסר של מורה בהפסקה. האם אפשר לתבוע על הרשלנות הזו?

עו"ד אהרן שטכברג

שלום רינה. אם אכן לא היה מורה במקום, והדבר הביא או תרם לפגיעה, יתכן שיש מקום לתביעה. אולם יש להביא בחשבון שמדובר בהליך משפטי, שיש לו מחיר: היפנות נפשית, עמידה בתנאים המאפשרים הגשת תובענה (-הכנת כתב תביעה, צירוף מסמכים, הגשת התביעה לביהמ"ש המוסמך ועוד), וגם כספי (אם כי לא משמעותי מאוד). לכן, ככל שמדובר בפגיעה ממשית שיש להניח שתותיר נכות צמיתה, רצוי לפנות לעו"ד העוסק בתחום זה. ככל שמדובר בפגיעה מינורית שחלפה כעבור מס' ימים, תשקלי האם את מעוניינת לתבוע. בכל מקרה תוכלי להגיש תלונה לביה"ס לצורך בדיקה האם היה מורה במקום כמתחייב. מבחינת הזכאויות המשפטיות, קיים ביטוח תאונות אישיות תלמידים שאינו מותנה באחריות כלשהי. עצם הפגיעה והתוצאות כאמור להלן מצדיקות קבלת תגמולי ביטוח. ככל שנותרה נכות צמיתה בשיעור של 5% ומעלה, או שהילד היה רתוק למיטה או לבית, גם אם ימים אלו חלו בתקופת החופשה, למעלה מ-21 יום, יש זכאות לקבלת תגמולי ביטוח. ככל שהילד היה מאושפז, יש תגמול נוסף בעבור כל יום של אשפוז. פרט לכך ניתן לתבוע בנזיקין, ככל שאכן היה מחדל מטעם ביה"ס שהביא לפגיעה. לשם כך צריך להיכנס לעובי הקורה, ולדעת את הנסיבות המפורטות של הפגיעה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים