דפנה

הפסד כספי בשל אי קבלת חשבוניות

שלום, אני עצמאית ולשם כך שכרתי משרד. אני משלמת לבעל המשרד מידי חודש דמי שכירות + מע"מ, אך בעל המשרד לא מעביר אליי חשבוניות/קבלות על התשלומים, ולכן אני לא יכולה להצהיר על ההוצאה בדיווחי המע"מ שלי ולהזדכות על ההוצאה, מה שגורם לי להפסד כספי. פניתי אל בעל המשרד אינספור פעמים אך ללא הועיל, ואני מבזבזת זמן ואנרגיה רבים על כך, במקום על העסק העצמאי שלי. רציתי לשאול: 1 - האם אני יכולה להגיש תביעה על הפסד כספי בשל אי קבלת חשבוניות (או קבלתן באיחור במידה ואקבלן מתישהו)? האם כחלק מכך אני יכולה לדרוש פיצוי על הזמן שאני נאלצת להשקיע בכך ועל עוגמת הנפש? 2 - האם אני יכולה לעכב את תשלום דמי השכירות של החודש הבא עד קבלת החשבוניות? (יתכן וזה לא הפורום הנכון לשאלה ספציפית זו) בתודה מראש על עזרתך.

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, זכותך לקבל חשבוניות בגין תשלומים המבוצעים על ידך. לעניין זה תשומת לבך כי את כמשלמת חייבת חובות כלפי רשויות המס. מכאן ישנם כלים אשר מאפשרים לבצע את דיווחי המס ואת הניקוי במקור של חובות המס שלו על ידך. עליך לבדוק בדחיפות את הנושא בצורה פרטנים כלל בדיקת ההוראות של הסכם השכירות. כך באשר לשאלה השניה שלך, התשובה בתמצא בהסכם השכירות, תוך שימת לב להוראות החוק. בסיכומם של דברים, המצב הנ"ל הוא בעייתי מאוד, עליך לוודא בראש ובראשונה שאין בפעולתך בעיה מסיויית מעבר לעובדה שאינך מקזזת הוצאות ומקבלת החזרי מע"מ. בברכה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות