טל

החזר הלוואות כספיות שטרם הושבו

סכומי כסף שניתנו כהלוואה ולבקשתו של הלווה נעו בין 50 ש"ח ל 1,400 ש"ח . זאת מספר פעמים רב בין ספטמבר 2011 עד אוגוסט 2012 , הצטברו לחוב של אלפי שקלים וטרם הוחזרו . הלוואת הסכומים התאפיינה בקניות , תשלומי חובות של הלווה , בהעברה בנקאית ובמזומן . קיים תיעוד ורישום מפורט של ההלוואות כולל קבלות , חשבוניות ואישורים , ברם רק על מקצת ההלוואות נרשם הסכם חתום וברוב הסכמה בע"פ על מועד החזרה . בגלל אופי ההלוואות מאד קשה להתייחס לכל סכום בנפרד , אלה בריכוז כל הסכומים יחדיו . מכאן השאלה : מהו ההליך הפרגמטי להשבת הכספים , ואם חוק ההתיישנות עלול להיות מיושם במקרה זה ?

עו"ד גיא סגלוביץ'

שלום, דיני ההתיישנות חלים וקיימים בנוגע לכל סכסוך משפטי, בהתאמה לסוג הסכסוך. אין מספיק נתונים לבדוק מה ההליך הנכון. כמובן שהסכמה היא הדרך הנכונה, גיבוש הסכם שממנו אפשר להוציא אחר כך תביעה קצרה יותר, אולי גיבוש של שטר חוב לכיסוי מלוא החוב. כך בהמשך קיימים הליכים שונים אשר יכולים לאפשר את גביית החוב. בכל מקרה הבעיה הגדולה ביותר, הנראית לעין, נמצאת בגובה סכום החוב, כאשר הליך משפטי הינו הליך יקר, חוב נמוך קשה מאוד לגביה. בהצלחה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות