צופית

תביעת נזיקין

ברצוני לדעת אם אפשר להגעיש תביעה בגין נזיקין לאחר שחלפו יותר משבע שנים מיום החלטה גזר דין לפושע? האם ישנם תקדימים בנושא? תביעה בגין נזקי גוף ונפש,תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יערה רשף

18ב. תקופת ההתיישנות של תביעה בתובענה שהגיש נפגע, בשל עובדות המהוות עבירה כמפורט להלן שבוצעה בו, נגד הפוגע בו שהוגש נגדו כתב אישום בעבירה כאמור, לא תסתיים לפני שעברה שנה מהיום שבו פסק הדין בהליך הפלילי הפך לחלוט: (1) עבירת התעללות לפי סעיף 368ג לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (בסעיף זה – חוק העונשין), שבוצעה בקטין בידי האחראי עליו; בסעיף זה, "אחראי על קטין" – כהגדרתו בסעיף 18א(ב); (2) עבירה לפי סעיפים 345, 346(א), 347(א) או (ב), 348(א), (ב), (ג1) או (ד), ו-351 לחוק העונשין, או לפי סעיף 75 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955, שבוצעה בקטין או באדם שטרם מלאו לו 21 שנים, לפי הענין.

צופית

תודה על התייחסותך אבל מצטערת לא הבנתי את תשובתך אני לא דיברתי על קטין אלא על הזכות בכלל לתבוע תביעת נזיקין לאחר 7 שנים מגזר דין שופט היום זה 9 שנים מאז המקרה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפגעי עבירה