אריק

משלוח לאירופה

אני אמור לשלוח כמות של בקבוקי אלכוהול לחבר שנמצא במדינה שבמזרח אירופה. לפני שאני מתחיל לפעול בנושא קודם כל זה חוקי? לא יעשו לי בעיות עם מכס וכדומה אני לא יצרן או חברה אני אדם פרטי. למה לצפות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

אריק שלום, נושא ייצור ושיווק משקאות אלכוהוליים מוסדר על ידי הדין המקומי (כגון: פקודת המשקאות המשכרים; תקנות לפיקוח על יצוא הצמח ומוצריו (יצוא משקאות משכרים); וצו יבוא חופשי). בגדול, המדובר בנושא המצריך רישוי הן לעניין הייבוא -וסביר כי גם במדינת היעד נדרשים רשיונות והיתרים כתנאי לשחרור מטען אלכוהול מהמכס. לא ברור מהו היקף משלוח הבקבוקים, בכל מקרה עדיף להתייעץ עם חברה לשילוח וכן לשקול לבצע משלוח מקדים לדוגמא טרם המשלוח העיקרי. יואב