אור

משלוח מקנדה

יש חברה אמריקאית שעד לפני שנה היתה שולחת את המוצרים שלה ברחבי העולם ובין היתר גם לישראל. לפני שנה הם הפסיקו לשלוח את המוצרים למדינות שאין בהם סניפים שלהם. קרוב משפחה שלי יכול לשלוח לי מקנדה את המוצרים אבל כדי להימנע ממשלוחים תכופים שעולים הרבה כסף הוא ישלח לי 4-5 חבילות בכל משלוח. האם יכולה להיות לו בעיה בגלל כמות המוצרים שהוא ישלח בכל משלוח כזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

אור שלום, על פי צו יבוא חופשי סעיף 2 (ג) (1) ניתן לייבא טובין למיניהם בלא חובת הצגת רישיון יבוא ולבבד שהוכח לדעתו של מנהל רשות המסים או מי שהוסמך על ידו, כי הטובין המיובאים אינם מיובאים באמצעות עוסק, אינם מיובאים לצרכי אספקה, ייצור או מתן שירותים, והם מיובאים בכמות סבירה לשימוש אישי או משפחתי. על פניו, לכאורה קיבוץ המשלוחים יחדיו לא אמור לשנות מהותית את התמונה מבחינת היקף היבוא וסיווגו כאישי, אולם עצם קיומה של כמות משמעותית במשלוח של טובין למיניהם, עשויה להביא את גורמי המכס לרבות נציגי הדואר להקשות ו/או לברר פרטים נוספים על טיב הייבוא וסיווגו כאישי או לאו. כמו כן, במצב כגון זה עלולות להיווצר שאלות מתחום משרד הבריאות ושאלת התרת היבוא ככל שמדובר במזון רגיש לעומת מזון יבש (מזון מהחי, מזון תינוקות, לעומת דגני בוקר, חטיפים, פסטות וכו'). שאלתך אינה מציגה את טיב המוצרים המיובאים והיקף היבוא, בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עמיל מכס מומחה בתחום בהתחשב בטיב המוצרים והיקפו של כל משלוח- אוסף חבילות, טרם ביצוע השילוח עצמו. בברכה, יואב הריס, עו"ד