גלעד

מכסים ועלויות נוספות

יבאתי מארה"ב חלקי מכונה ליצור קוסמטיקה בכ 3000$+ 700$ הובלה ששילמתי ליצרן רק לאחר שהמשלוח הגיע, נמסר לי מחברת השילוח בארץ כי כלי לשלם מכס ומעמ וכן תשלומים רבים כגון משלוח אחסון וטיפול זאת לאחר שלפני ההתקשרות נאמר לי שדמי הטיפול יהיו כ 500 שח 1.לגבי מכס - נאמר לי כי יש טופס מיוחד לצורך פטור,ביקשתי מהיצרן והוא נשלח לי, אולם חברת השילוח עדיין חיבה אותי כי נאמר לי שמאחר וזה צילום/סריקה זה לא מתקבל ברשות המיסים 2.לגבי שאר התשלומים הם טענו שזה הנוהל ולסיכום יצא לי מעל 6000 ש"ח תשלום נוסף שאלתי 1.האם ניתן רטרואקטיבית לקבל החזר מס מאחר ויש פטור ממוצרים תעשיתים המיוצרים בארה"ב(יש הסכם) אם כן למי לפנות? 2.האם יש בסיס לכל מיני תשלומים שונים שחברת השילוח גובה והיא לא מצינת אותם בהתחלה(אולי בכל מיני סעיפים מוקטנים באתר להם) האם יש תקדים על החזר סכומים כאלו והאם נין לעשות משהו בברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

גלעד שלום. מפנייתך לא ברור מה טיב והיקף הסיכומים בינך לבין חברת השילוח באשר לעלויות והיקף הטיפול, והאם שימשה גם כעמיל מכס עבורך. כעיקרון על פי סעיף 20 לחוק סוכני המכס מוטלת על סוכן המכס חובת נאמנות כלפי לקוחותיו, כך שהיקף ההתקשרות והמצגים בינך לבין עמיל המכס והאופן בו ביצע את פעולותיו, עשוי להיבחן גם לאור זאת. בהתאם ניתן לבחון טענות לפיצוי מטעם עמיל מכס ואם יכל, לו היה פועל כפי שעמיל מכס סביר ונבון ובעל חובת נאמנות היה צריך לפעול, להפחית מהוצאותיך, אם כי יש לקחת בחשבון כי בפועל תשלומי עמיל המכס הנם תשלומים לטובת צדדים שלישיים- רשויות המס וגורמים מאחסנים, כך שהשאלה תוכרע על פי ניואנסים עובדתיים כפי נסיבות המקרה. כעיקרון "מסים עקיפים" ששולמו ביתר ניתנים להחזר- על פי חוק מסים עקיפים ובתנאי כי אם הטובין המיובאים נמכרו- מוכח כי המס ששולם ביתר לא נכלל במחיר המכירה שהקונה שילם. (על פניו נראה כי לא מכרת את המכונה המיובאת). בעניין זה יש לפנות לרשות המס הרלוונטית ובמידת הצורך להגיש תביעה להשבה. בברכה, יואב הריס, עו"ד