ארז

אתר ישראלי לתושב חוץ.

יואב שלום, לדוד של אשתי, תושב חוץ המתגורר במקסיקו, יש אתר בינלאומי למכירת תמונות. מלאי התמונות וכלל המנגנון העסקי מתנהל ממקסיקו. הדוד רוצה לפתוח אתר ישראלי בעברית ולהתחיל למכור בארץ. האם ישנה חבות מס כלשהי לשלטונות המס בישראל? בתודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

על פניו הכנסה שהופקה בישראל כתוצאה מעסק או משלח יד חייבת בתשלום מס. יחד עם זאת סביר להניח כי מכוח אמנת מניעת כפל מס בין ישראל למקסיקו- בתוקף משנת 2000, לא יחול כפל מס כלומר במידה וישולם מס בארץ לא תהא חבות מס כפולה בגינו גם במקסיקו או שניתן יהא להפחית את המס הישראלי. האמור לעיל אינו בגדר חוות דעת משפטית/מיסוי ומומלץ לקבל כזו טרם תחילת פעילות. בברכה, יואב הריס, עו"ד