דויד

אישתי זרה ששלחה בגדים וסירים בems לארץ - מעוכב במכס

שלום אישתי שלחה לארץ בגדים וסירים וציינה את השם שלי והכתובת - 3 חבילות שלה מעוכבות ואני אמור לשלם 180 שח שהם יוכלו לשחרר- וזה לא בטוח אם זה המחיר הסופי לשחרור היא באה לגור איתי והתחתנו לפני כמה חודשים אז התהליך במשרד הפנים רק מתחיל ואיןלה זכויות פה עדיין מה אומר החוק לגבי תייר ששולח בגדים וציוד משומש לארץ ? צריך לשלם מיסים? אשמח לתשובה דויד

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

דויד שלום, בכל הקשור לייבוא אישי של טובין המיועדים לשימוש אישי קיים מנגנון בהליכי המכס המאפשר הצהרה על יבוא אישי של טובין (טופס מכס 130) ופטור מתשלום מס או תשלום מס מופחת בהתחשב בשווי הטובין ו/או היותם מוצרים משומשים. בהנחה כי היבוא בוצע באמצעות משלוח בדואר יש לפנות לסניף הדואר לביצוע הליך ההצהרה ובקשת הפטור טרם שחרור החבילה. בברכה, יואב הריס, עו"ד