רמי

סעיף מכס 87119020/3

שלום, קיבלתי את הסיווג הנ"ל עבור מוצר שאני מיעד לייבא, הסיווג נקבע ע"י המכס בהליך מוקדם שערכתי מולם (פרה רוללינג) האם ביום השיחרור נדרש גם למשרד התחבורה (מכון התקנים)? להבנתי מכיוון שהמוצר אינו מופיע ברשימת הפריטים המפורטים בסעיף הכללי 87.11 אין צורך בשום גורם נוסף. האם נכון? תודה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

רמי שלום. סיווג הפרט הנו 87.11 סעיף 9020/03. כלומר פרק 87 (כלי רכב) פרק משנה 11 (אופנועים ואופניים עם מנוע עזר) סעיף 9020/3 (המונע על ידי מנוע חשמלי, שלא ניתנו לגביו רישיון רכב או היתר לנוע בכבישים מאת רשות הרישוי). תנאי היבוא של הפריטים הכלולים בפרק 87.11 כוללים: עמידה בפקודות התעבורה, תקנות התעבורה והוראות בדבר רישום הרכב, וכן כי כלי הרב יהיה חדש או משומש עד 24 חודשים, וישמש לשימוש אישי. לכן, בראש ובראשונה נציין, כי תשובתנו היא שהפריט כן נמצא ברשימת הפריטים שבפרק 87.11 (אופנועים ואופניים עם מנוע עזר) תחת הסעיף "המונע על ידי מנוע חשמלי וגו'", כאמור. באשר לאישור מכון התקנים, נראה כי לכאורה הטבלה שבתוספת לצו יבוא אינה מציינת דרישה ל"מכון תקנים" מפורשות, אולם ברי כי דרישת התקינות, אישור הדגם וכו' נכללים בדרישות פקודת התעבורה, תקנות התעבורה, והוראות בדבר רישום רכב, החלות על פרק 87.11 הנ"ל. מהשאלה עולה כי התשובה שקיבלת מהמכס מתייחסת אך לסיווג בלבד- וממנה ניתן ללמוד את שיעור המכס מס קניה וההוראות והתנאים ליבוא בלבד. לגבי עצם העמידה בתנאי היבוא ותהליך היבוא עצמו, מוצע להיוועץ עם עמיל מכס/משלח הבקיא בייבוא של כלי רכב/אופנועים/אופניים עם מנוע עזר, לשימוש אישי. בברכה, יואב הריס, עו"ד.

עדי יניב

הי. מה המוצר שאתה רוצה לייבא? אופנוע או אופניים עם מנוע עזר? כמו כן, הפרט שציינת לא קיים בצו תעריף המכס.