מנשה

העלאת שכר דירה בדמי מפתח

יש בבעלותי 3 דירות אחת הדירות היא בדמי מפתח השתיים האחרות לא. הדירות קרובות זו לזו וההבדל בין שכר הדירה של השתיים הרגילות ושכר הדירה של דירת דמי מפתח הוא של מאות אחוזים. האם אני יכול להעלות את שכר הדירה של הדירה בדמי מפתח ובכמה אחוזים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד מנשה, שלום, דמי השכירות המוגנים קבועים בחוק ושיעור ההעלאות נקבע בחוק ובתקנות שהותקנו על פיו. יחד עם בחוק נקבע שיעור מינימאלי ושיעור מכסימלי, וכן נקבע בס' 51 (ב) לחוק כי ניתן לפנות אל בית הדין בבקשה להעלות את דמי השכירות, בין היתר, במקרה בו חל שינוי בנתונים הלולים להשפיע על שיעור דמי השכירות, ואולם בכל מקרה דמי השכירות עדיין יהיו כפופים לתקרת המכסימום שנקבעה בחוק. ברוב המקרים מדובר בהעלאה זניחה ולא משמעותית. בברכה, נאוה מורי, עו"ד