חנה עוז

הורשה של זכות שכירות מוגנת

שלום רב. אבי חתם (חתום לבד,ללא אימי) לפני כ-40 שנה על חוזה לשכירות מוגנת. לפני כעשור אבי נפטר והזכויות עברו לאימי. אני רווקה ומתגוררת עם אמי בשנים האחרונות, האם לאחר 120 שלה אוכל לרשת זכויות אלו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד חנה, שלום ככלל, זכויות של דיירות מוגנת אינן עוברות בירושה אלא בהתאם להוראות ס' 20 לחוק הגנת הדייר(מגורים עם המנוח לפחות ששה חודשים לפני פטירתו וכי במועד פטירתו לא היתה להם דירה אחרת למגוריהם). משאלתך עולה כי הדייר המקורי הינו אביך וכי לאחר פטירתו הוסבו זכויות הדיירות המוגנת לאמך שתאריך ימים. מכיוון שרק הדייר המקורי יכול להסב את זכויות הדיירות המוגנת בהתאם לחוק, יש לבחון האם את מקיימת את תנאי הוראת ס' 20 לחוק הגנת הדייר ביחס לאביך ז"ל שהיה הדייר המקורי. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד