שי בה

רכישת דירה מוגנת ע"י השוכר

האם דייר מוגן יכול להציע לבעל הבית לרכוש את הדירה? אם כן באיזה מחיר? מחיר שוק על פי הערכת שמאי או אחוז מסוים ממחיר שוק? בהנחה שהדיר מחזיק בשני שליש מערך הדירה בדמי מפתח. יש לזכור כי קלף מיקוח במו"מ עם בעל הבית היא האפשרות שהדירה תשאר ברשות המשפחה אם אחד הילדים יעבור לגור בדירה עם ההורים חצי שנה ומעלה לפני פטירתם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שי שלום לשאלה התיאורטית האם דייר מוגן יכול להציע לבעל הבית לרכוש ממנו את הבעלות במושכר - התשובה היא כן. כמובן שצריך להתקיים מפגש רצונות, דהיינו שבעה"ב יהיה מעוניין למכור את הכנס (ועניין זה הוא תלוי נסיבות, כמו לדוגמה השאלה אם בעה"ב הוא בעלים רק של הדירה או של הבניין כולו). מכל מקום, אם יש מפגש רצונות התמורה שעל הדייר המוגן לשלם היא ההפרש בין שווי זכויותיו כדייר מוגן לשווי הדירה בשוק חופשי. אשר לקלף המיקוח הנטען יש לבדוק היטב את העובדות, ביניהן האם מדובר בדייר מקורי. ניתן לקבוע פגישת ייעוץ במשרדנו ולהגיע עם כל הנתונים והמסמכים הרלוונטיים כדי לבחון את הדברים בצורה יסודית. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד