דורון

מכירת זכויות חנות בדמי מפתח

שלום רב. יש לי חנות בדמי מפתח. כרגע החנות מושכרת (בהסכמת בעל הבית ועל פי חוזה מסודר) עד לסוף השנה לשוכר משנה. השאלה שלי היא: כרגע אני רוצה למכור את זכויותי לדיירות מוגנת. יש לי קונה שיודע שכרגע ישנו שוכר משנה (עד סוף השנה) והוא מוכן לקנות את זכויותיי בחנות. ניסיתי לדבר עם בעל הבית ולהגיע עימו להסכמות, אבל הוא מתחמק וטוען שצריך להמתין עד שתסתיים תקופת השכירות של שוכר המשנה (כלומר עד לסוף השנה). השאלה שלי: האם קיומו של שוכר המשנה כרגע מהווה מגבלה להעברת הזכות בדמי מפתח? בתודה מראש דורון

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, דורון מכיוון שאין לפני את הסכם השכירות שלך או הסכם שכירות המשנה,, אשיב כי ככלל לא ידוע לי על הגבלה להעברת הזכויות בהתאם להוראות החוק בעת שישי הסכמה על הזכרת משנה, אלא אם ההסכמה הגבילה זכות זו. יחד עם זאת חשוב להתנהל נכון, על מנת שלא ישתמע כי כדייר אינך זקוק למשכר או אינך פועל בו. נשמח ליתן ייעוץ לאחר בדיקת המסמכים הרלוונטיים. בברכה, נאוה מורי, עו"ד