שרית

הפחתה מדמי שכירות מוגנים בבית עסק

שלום רב, בהתאם לחוק הגנת הדייר ולתקנות הגנת הדייר (דמי שכירות בבתי עסק משנת 1983), לגבי בית עסק ששולמו עבורו דמי מפתח, תינתן הפחתה של 1/4 מכל תוספת שישלם הדייר של אותו בית עסק, וזאת למשך 8 שנים ראשונות. שאלתי היא - האם לגבי כל עסק תינתן ההפחתה של 1/4 בתוספת? אין אבחנה בין עסק עם תקרה לבין עסק ללא תקרה? בתודה מראש על התשובה, שרית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, שרית ההפחתה הינה מההעלאה שנקבעה בחוק, ומכיוון שההעלאות מתייחסות למושכרים הכפופים לתקרת מכסימום, ממילא אין הפחתה ביחס למושכרים המשוחררים מתקרת מכסימום. בכל מקרה, תשומת לבך לכך שהמועד להפחתה חלף זה מכבר. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד

שרית

נאוה שלום רב, מודה לך על זמנך היקר במתן התשובה. לעניות דעתי, ההפחתה ניתנה לעסקים המשוחררים מתקרה - כי כך מצוין בחוק ובתקנות - על הנכסים שסעיף 52 א' לא חל עליהם ועל מי לא חל סעיף 52 א' - על אותם עסקים משוחררי תקרה. הרי לעלות את דמי השכירות לנכסים אלו (משוחררי תקרה), לא ניתן לעשות בצורה חופשית אלא מכוח בית הדין לשכירות. מה דעתך?