לי

האם ניתן לפנות דייר מדמי מפתח אם קיבל בית אחר בירושה?

האם אדם שגר כ45 שנים בדמי מפתח על שמו ומקבל בית בירושה, מאבד זכויותיו על הנכס שבו הוא גר וניתן לפנותו מביתו? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

שלום לי, זכות הדיירות המוגנת של דייר מוגן שלפי תיאורך מחזיק במושכר כדייר מוגן כבר 45 שנה אינה נפגעת גם אם יש לדייר המוגן דירות נוספות לרבות דירה שקיבל בירושה. לא כך הדבר ביחס לבן או קרוב אחר שמבקש להיכנס בנעלי דייר מוגן שנפטר ולקבל את זכות הדיירות המוגנת - אחד התנאים הוא שבמועד פטירת הדייר המוגן לא היתה לו דירה אחרת למגוריו. ר' ס' 20 (ב) לחוק הגנת הדייר. בהצלחה, נאוה מורי עו"ד