נישואים אזרחיים - פורום משרד הפנים

שאלה חדשה
  • דוד

    נשלח ע"ידוד 07:08, 8 באוקטובר 2013

    שלום. אני רוצה להתחתן עם אזרחית אוקראינה שהכרתי בארץ, ואני לא יודע מה השלבים ומה המסמכים הדרושים על מנת להביאה לארץ. האם ישנו איזשהו סוג של מדריך לנושא זה או לחלופין איכן אפשר לקבל הסבר מפורט. תודה

    השב
  • 08:15, 10 באוקטובר 2013

    צריך לקבוע תור למחלקת אשרות, זה דבר ראשון. ייקח לך בערך 2-3- חודשים עד שיואילו לקבל אותך.
    היא צריכה להביא מאוקראינה כל מה שהיא יכולה. תעודת נישואין/או גירושין, אישור מהמשטרה בדומה ל ר.פ. ישראלי. כל המסמכים צריכים להיות מתורגמים לעברית עם אישור אפוסטיל וגם מאומתים במשרד החוץ האוקראיני. דבר שנקראה לגליזאציה.
    באוקראינה יש חברות שעושות את כל ההנ"ל, בתשלום הגיוני, כולל תרגום לעברית. עדיף לעשות את זה שם, כי בישראל זה ממש יקר.
    בהתאם לסטטוס של החברה שלך, בטח יבקשו מסמכים נוספים...

    תגובה
  • מנהל הפורום:עו"ד דור פנק

    עו"ד דור פנק,מנהל הפורום

    13:53, 10 באוקטובר 2013

    שלום רב
    השאלה הראשונה היא אם בת זוגך בישראל כעת או לא?
    עומדות בפניך שתי אפשרויות להסדיר מעמדה , או על בסיס נישואים אזרחיים או על בסיס חיים משופתפים (ידועים בציבור)
    אם היא בחו"ל מומלץ להזמינה כתיירת על מנת לבחון את הקשר הזוגי בתנאי אמת והיא צריכה להביא תעודות מאומתות ומתורגמות לעברית, אם היא בישראל ניתן לקבל את התעודות באמצעות קרובי משפחה או השגרירות בישראל.
    מדובר בהליך מדורג בו יש להוכיח "כנות קשר" ומגורים משותפים , עצם הנישואים אינו מהווה ערובה לאשרת כניסה לישראל או להסדרת מעמד.
    אם היא לא בישראל ואתם נישאים בחו"ל בהתאם לנהלים תוכל להגיש בקשה להזמינה לישראל בקונסוליה בחו"ל או לחזור לישראל לבדך ואז להזמינה במשרד הפנים הקרוב למקום מגוריך.
    יש להביא הוכחות רבות על הקשר הזוגי , תמונות, מכתבי תמיכה והוכחות חיצוניות לקשר.
    מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת שלא לעשות טעויות שיגרמו להליך להתארך זמן רב שלא לצורך.

    בהצלחה
    עו"ד דור פנק

    תגובה
  • 15:04, 14 באוקטובר 2013

    בת זוגתי לא בארץ היא טסה מכאן לפני כחודש.
    אנו מתכוונים להתחתן בחו"ל ואני אחזור לבד כי כמו שאני יודע החוק אומר שהיא חייבת לחכות חצי שנה עד הביקור הבא שלה. האם זה מדוייק?
    ועוד שאלה האם כשאני מגיע עם המסמכים שאני נשוי למשרד הפנים כבר אז אני צריך להוכיח את כנות הקשר?

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד יהושע פקס

מנהל הפורום: עו"ד יהושע פקס

חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 2009, מוסמך תואר שני במשפטים (LLM) אוניברסיטת חיפה. עורך דין יהושע
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

הפורום יעסוק בענייני "משרד הפנים – רשות ההגירה והאוכלוסין" – נעניק מענה בנוגע לאשרות כניסה לישראל, אזרחות ישראלית, אשרת עולה, אשרה לעובד זר, אשרה לבני זוג זרים, אשרת עבודה למומחה זר, קנסות מנהליים וכתבי אישום כנגד מעסיקי עובדים זרים, תביעות אבהות על פי דרישת משרד הפנים לרבות הליכי הסדרת מעמד של ילודים בהליכי פונדקאות בחו"ל. נתקלתם בבעיה מול פקיד משרד הפנים – אני כאן לרשותכם על מנת לפתור את סבך הבירוקרטיה.