העסקת תייר בעל היתר עבודה - פורום משרד הפנים

שאלה חדשה
  • מיכל

    נשלח ע"ימיכל 19:17, 30 באוקטובר 2014

    שלום, האם ניתן להעסיק תייר בעל היתר עבודה ללא הגבלה (ב-1), או שצריך לקבל אישור להעסקה כאמור? תודה!

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד דור פנק

    עו"ד דור פנק,מנהל הפורום

    09:35, 5 בנובמבר 2014

    במידה ואכן יש לזר אשרה מסוג ב/1 כללי ללא הגבלה ניתן להעסיקו ללא בעיה.
    יש לדאוג לביטוח רפואי.
    יש לוודא שאכן זה סוג האשרה (ברוב המקרים מקבלים אשרה זו במקרה של בן/בת זוג ישראלי) למידע נוסף ניתן ליצור קשר לייעוץ פרטני.

    תגובה
  • 09:00, 3 בפברואר 2016

    שלום רב
    כמה שאלות בענין הנ"ל בבקשה (תייר בעל רשיון עבודה לשנה שלו יש בת זוג ישראלית ומתנהלים מול משרד הפנים לצורך חיים משותפים) :
    1. ביטוח רפואי הכוונה לשרותי קופ"ח? האם המעסיק אמור לעשות את הביטוח הרפואי או התייר ? במידה והמעסיק עושה האם צריך/מותר לו לחייב את העובד בעלויות הביטוח?
    2. האם מס עבור "עובד זר" יוטל על המעסיק? במידה וכן יש דרך לבטל מס זה?
    (הבנתי מקריאה באינטרנט שהתשובה כן לגבי המס וביטולו אבל רוצה מאוד לשמוע תשובה וודאית ואולי גם הכוונה )
    תודה מראש ובברכה
    השואלת

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד יהושע פקס

מנהל הפורום: עו"ד יהושע פקס

חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 2009, מוסמך תואר שני במשפטים (LLM) אוניברסיטת חיפה. עורך דין יהושע
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

הפורום יעסוק בענייני "משרד הפנים – רשות ההגירה והאוכלוסין" – נעניק מענה בנוגע לאשרות כניסה לישראל, אזרחות ישראלית, אשרת עולה, אשרה לעובד זר, אשרה לבני זוג זרים, אשרת עבודה למומחה זר, קנסות מנהליים וכתבי אישום כנגד מעסיקי עובדים זרים, תביעות אבהות על פי דרישת משרד הפנים לרבות הליכי הסדרת מעמד של ילודים בהליכי פונדקאות בחו"ל. נתקלתם בבעיה מול פקיד משרד הפנים – אני כאן לרשותכם על מנת לפתור את סבך הבירוקרטיה.