• נעמה

    נשלח ע"ינעמה 12:36, 1 בנובמבר 2012

    שלום רב, אני סטודנטית שנה שניה שחייה בישראל עם בן זוג ארגנטינאי שאינו יהודי, לפני כשבעה חודשיים הוצאנו לו ויזת תייר בעלת אשרת עבודה (ב-/1), הבעיה היא שאומנם בן זוגי בא מרקע של עבודה במחשבים ומסודרת בישראל רוב בעבודות לא מכירות באשרת העבודה הזו ועוד לפני ראיון עבודה שוללים את הזכות ממנו להגיע בגלל שאין לו ת"ז זה מאוד מתסכל שכבר 7 חודשים בן זוגי לא יכול לעבוד, ומה שבסוף יקרה שאני אפסיק את התואר שלי ונחזור לחיות בארץ מוצאו בארגנטינה, אני לא מבינה למה מקשים כל כך על בן זוג שבסך הכל עזב הכל ובא לפה בגלל שהוא רצה שאני אסיים את הלימודים שלי , יש אפשרות להגיש בקשה לאשרה מסוג א-5 בלי לחכות 3 שנים תודה.

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד דור פנק

    עו"ד דור פנק,מנהל הפורום

    09:04, 4 בנובמבר 2012

    שלום רב
    בפתח הדברים אבהיר כי תייר בעל רשיון לעבוד מסוג "ב/1 ללא הגבלה" רשאי לעבוד בכל עבודה וכך גם רשום על האשרה בצורה מפורשת.
    לצערי אין קיצור דרך בהמתנה ושדרוג מב/1 ל א/5
    בהליך חיים משותפים אך במידה ותינשאו ותעברו להיך אחמ"ש נשואים - לאחר 6 חודשי נישואים הוא יכול לקבל תעודת זהות זמנית א/5.
    אם אין בכונתכם להנשא בשלב זה, אני ממליץ לך לגשת ללשכה בה קיבלתם את האשרה, לבקש מכתב רשמי המאשר כי "בהתאם לסוג אשרתו ב/1 הוא רשאי לעבוד בכל סוג עבודה בישראל" ואני מקווה שמעסיקים יסכימו להעסיקו כשיראו מכתב מפורש ממשרד הפנים המאפשר העסקתו.
    אם משרד הפנים יסרב, תוכלי לקבל מכתב הסבר דומה כחוו"ד משפטית מעו"ד אם כי ראיתי בעבר שמשרד הפנים הסכים לכתוב מכתב שכזה.
    בהצלחה

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד יהושע פקס

מנהל הפורום: עו"ד יהושע פקס

חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 2009, מוסמך תואר שני במשפטים (LLM) אוניברסיטת חיפה. עורך דין יהושע
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

הפורום יעסוק בענייני "משרד הפנים – רשות ההגירה והאוכלוסין" – נעניק מענה בנוגע לאשרות כניסה לישראל, אזרחות ישראלית, אשרת עולה, אשרה לעובד זר, אשרה לבני זוג זרים, אשרת עבודה למומחה זר, קנסות מנהליים וכתבי אישום כנגד מעסיקי עובדים זרים, תביעות אבהות על פי דרישת משרד הפנים לרבות הליכי הסדרת מעמד של ילודים בהליכי פונדקאות בחו"ל. נתקלתם בבעיה מול פקיד משרד הפנים – אני כאן לרשותכם על מנת לפתור את סבך הבירוקרטיה.