א5 לאישה נואפת - פורום משרד הפנים

שאלה חדשה
  • מיקי

    נשלח ע"ימיקי 16:42, 16 בנובמבר 2012

    שלום רב, אני נשוי 3 שנים לאישה ארגנטינאית. יש לה שנה חצי ויזת א5 שאנחנו אמורים לחדש בפברואר הקרוב ויש לנו ילד אזרח ישראלי בן 3. גיליתי שהיא מנהלת רומן ארוך עם מישהו מהעבודה שלה ונפרדנו. היא חיה עם אותו גבר מזה כמה חודשים. יש לי 2 שאלות: 1. האם בכך שלא הלכתי להודיע למשרד הפנים על שינוי הנסיבות, אני ו/או היא יכולים לקבל קנס ממשרד הפנים? אם כן, מה יכול להיות גובהו? ומה המקור החקיקתי (או תקנות) לכך? 2. היא מתכוונת ללכת למשרד הפנים עם המאהב שלה. האם משרד הפנים יאפשר לה להישאר בארץ בגלל הקשר שלה לאותו גבר, או יגרש אותה מהארץ? איך משרד הפנים יתייחס לעובדה שבזמן שהיא נשואה לי ולאחר זמן קצר התחילה להיות עם גבר אחר ולמעשה שיקרה למשרד הפנים על כנות הקשר שלנו בפעם האחרונה שהיינו שם בפברואר 2012? האם היא רק תצטרך להתחיל את התהליך מחדש עם אותו גבר או שמשרד הפנים יערים קשיים על הכרה בקשר כזה?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד דור פנק

    דור פנק,מנהל הפורום

    09:27, 19 בנובמבר 2012

    שלום רב
    בקשר לשאלתך הראשונה, אין קנס על אי דיווח אך עליך להודיע כי נפרדתם, שניכם תזומנו לשימוע ואז סוגרים לכם את התיק.
    בעקרון היא נדרשת לצאת מישראל אך מאחר ויש ילד מעורב, והוא ישראלי, היא יכולה להגיש בקשה לוועדה מיוחדת שתבחן את טובת הילד ואז ישקלו אם לתת לה מעמד בישראל.
    בנוגע לשאלתך השניה, משרד הפנים רשאי לאשר לה להשאר בישראל אך יחד עם זאת להערכתי יערים עליה קשיים..
    בהצלחה
    דור

    תגובה
  • 09:47, 19 בנובמבר 2012

    תודה רבה על תגובתך!
    לגבי השאלה השנייה, האם הסיכוי שמשרד הפנים יתיר לה להישאר בארץ עקב הקשר שלה עם הגבר האחר קטן או גדול מ - 50% לדעתך?
    אני יודע שלא ניתן באמת לענות תשובה מלומדת על השאלה הזו, אבל אשמח מאוד להערכה גסה ביותר.

    שוב תודה!

    תגובה
  • מנהל הפורום:עו"ד דור פנק

    עו"ד דור פנק,מנהל הפורום

    14:34, 19 בנובמבר 2012

    שלום רב
    מאחר ואיני מכיר את הקשר הזוגי "החדש" שלה איני יכול להעריך את סיכוייו.
    כך או כך נקודת המוצא של משרד הפנים היא שכל זר מחפש במי להתלות כדי להשאר בישראל.. ולכן להערכתי הוא צפוי להערים עליה קשיים, יחד עם זאת, עם ייצוג משפטי נכון ניתן לסייע לה להשאר בישראל יחד עם בן זוגה החדש ,בכל מקרה היא תתחיל את התהליך מההתחלה באשרת ב/1 ולא ממשיכה עם א/5.

    תגובה
  • 09:01, 20 בנובמבר 2012

    תודה רבה!

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד יהושע פקס

מנהל הפורום: עו"ד יהושע פקס

חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 2009, מוסמך תואר שני במשפטים (LLM) אוניברסיטת חיפה. עורך דין יהושע
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

הפורום יעסוק בענייני "משרד הפנים – רשות ההגירה והאוכלוסין" – נעניק מענה בנוגע לאשרות כניסה לישראל, אזרחות ישראלית, אשרת עולה, אשרה לעובד זר, אשרה לבני זוג זרים, אשרת עבודה למומחה זר, קנסות מנהליים וכתבי אישום כנגד מעסיקי עובדים זרים, תביעות אבהות על פי דרישת משרד הפנים לרבות הליכי הסדרת מעמד של ילודים בהליכי פונדקאות בחו"ל. נתקלתם בבעיה מול פקיד משרד הפנים – אני כאן לרשותכם על מנת לפתור את סבך הבירוקרטיה.