צבי כהן

דמי וועד הבית עלו משמעותית לאחר חתימה על חוזה שכירות

שלום. שבועות ספורים אחרי שנכנסנו לדירה שכורה שדמי וועד הבית בה היו 250 שקל, התפטר הוועד, לא נמצאו לו מחליפים והוחלט על העסקת חברת ניהול שגובה הרבה יותר מכל דייר. שאלתי: נכנסנו לדירה לאחר שבעל הבית פרסם במודעה ואמר לנו כי גובה הוועד הוא 250 שקל, כעת מסתבר כי הסכום גבוה הרבה יותר, האם עלינו לשלמו כמות שהוא או שעל בעל הבית לשלם את ההפרש? תודה רבה.

עו"ד תומר פרלמן

צבי שלום, הכלל הוא כי היקף החובות והזכויות של השוכר והמשכיר הינו נגזרת של הסכם השכירות עליו חתומים הצדדים. משכך, אם המשכיר התחייב מפורשות במסגרת הסכם השכירות, כי דמי הועד החודשיים יעמדו על סך של 250 ש"ח, הרי שיהיה עליו לשאת בהפרשי התשלום. במצב דברים בו, הנושא לא הוסדר מפורשות בהסכם השכירות, הרי שיש לבחון, האם המשכיר היה מודע לעניין העלאת דמי הועד בעת החתימה על הסכם השכירות ובכל זאת בחר להסתיר מכם עובדה זו, עליה הסתמכתם בעת החתימה על ההסכם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.