אלעד

העלאת דמי שכירות באמצע החוזה

אנו שוכרים דירה מספר שנים. בשנה הראשונה נחתם חוזה ומאז יש לנו סיכום שהחוזה מתחדש מדי שנה (באחד לאוגוסט). בעל הדירה ביקש לפני שבועיים (חודש ספטמבר) להעלות שכ"ד ב 1000 ש"ח או שנתפנה מהדירה תוך 30 יום. הוא טוען שביקש שנתפנה כבר לפני חצי שנה ואנו סירבנו. כמובן שלא היו דברים מעולם. מה הדין במקרה זה האם אנו מוגנים (העלאה או פינו) עד תום חוזה נוכחי. תודה מראש

עו"ד תומר פרלמן

שלום אלעד, מפנייתך לא ברור האם ה"סיכום" בדבר חידוש הסכם השכירות בתנאים זהים לחוזה הראשוני, הינו מגובה במסמך כלשהו. אם אכן סעיף מסוג זה מופיע בהסכם הראשוני עליו חתמתם מול המשכיר או לחלופין בנספח להסכם, אשר קובע מפורשות כי חידוש ההסכם בתנאים זהים להסכם הראשוני יעשה באופן קבוע במועד... וזאת כל עוד מי מהצדדים לא הודיע קודם לכן על רצונו בביטול ההסכם, אזי המשכיר בהחלט מחויב לעמוד בתנאי ההסכם ואין באפשרותו להעלות את דמי השכירות במהלך תקופת השכירות אשר החלה זה מכבר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.