קטי

פינוי מוקדם משכירות, הודעת פינוי של המשכיר

שלום רב, בעלת הדירה שאני מזכירה הודיעה לי שהיא לא מעוניינת להמשיך להשכיר את הנכס מסיבות אישיות ולכן אני חייבת לעזוב תוך 90 יום (הודעה מוקדמת לפי החוזה).כעבור שבוע מיום ההודעה אני מצאתי דירה חדשה להשכיר וכמובן בעל הדירה ביקש כניסה מיידית ותשלום עבור חודש הקרוב. לאחר קבלת אישור טלפוני מבעלת דירה הקודמת לגבי שחרור מוקדם ,ללא תשלום עבור חודשים שנותרו חתמתי חוזה שכירות חדש. לאחר מספר ימים בעלת הדירה קודמת חזרה בה וביקשה לשלם עבור 90 יום שנותרו לתום תקופת השכירות. כהיום אני במצב של תשלום כפול עבור 2 שכירויות ואחד מהם לא פעילה ,ולשכירות החדשה שנחתמה לאחר אישור של שחרורו ללא כל טענה. מה ניתן לעסות במקרה הנ"ל ? האם אלי לשלם כפול במשך 90 ימים?

עו"ד תומר פרלמן

שלום קטי, אם אכן המצב הוא כמתואר בפנייתך, ברי כי אינך צריכה לשלם למשכירה בגין התקופה בה הפסקת להתגורר במושכר וזאת בהסתמך על הסכם השכירות הקובע את התנאים המפורטים בפנייתך. יחד עם זאת נשאלת השאלה היא, האם בידי המשכירה קיימים בטחונות להבטחת תשלום דמי השכירות, בהם היא תעשה שימוש באם תסרבי לשלם. מפנייתך עולה כי הודעתה של המשכירה בדבר החלטתה לסיים את יחסי השכירות אינה מגובה במסמך כזה או אחר ואף לא באמצעות שיחה מוקלטת, משכך הברירה שתעמוד בפנייך, היא להגיש תביעה כנגד המשכירה, בה תפרטי את גרסתך ותעמדי על השבת דמי השכירות אשר נגבו על ידה במהלך התקופה בה הפסקת להתגורר במושכר בהתאם לדרישתה. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.