יעל לוטן

העלאת שכ"ד כשהבניין בשיפוצים

שלום, אני שוכרת דירה כבר שנתיים. בכל שנה מעלה בעל הבית את השכירות. החל מאפריל הבניין בפיגומים וחלונות סגורים. האם יש משהו בחוק במצב כזה שימנע ממנו לעלות את שכר הדירה? בחודש אפריל , הבניין נכנס לשיפוץ חיצוני ועד יולי לא יכולתי לפתוח את החלון בסלון (היה אטום בניילון) בחידוש החוזה בספטמבר, בעל הבית ביקש שוב העלאה, הבניין שוב עם פיגומים עכשיו בצד אחר של הבניין ולא ניתן לתלות כביסה. תודה, יעל

תומר פרלמן, עו"ד

יעל שלום, אין חוק האוסר על המשכיר להעלות את גובה דמי השכירות בתום תקופת השכירות הקבועה בהסכם שנכרת בין הצדדים. הדרך הטובה ביותר לשמר את גובה דמי השכירות בתום תקופת השכירות, היא להוסיף בהסכם סעיף אופציה, לפיו אם השוכר יחליט לממש את האופציה גובה דמי השכירות החודשיים יהיה זהה לזה של תקופת השכירות המקורית. באשר לפיגומים, אם אכן המשכיר הסתיר את עובדת שיפוץ הבניין בעת החתימה על הסכם השכירות, אזי תוכלי לדרוש ממנו פיצוי אודות הפגיעה בניהול אורח חיים תקין וזאת במסגרת ההליך המתאים. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.