צביקה

האם הודעת המשכיר שהוא מעוניין למכור את הדירה מהווה אפשרות לסיום החוזה מטעמו?

בחוזה השכירות מצוין כי במידה ואני מעוניין לצאת מהדירה לפני תום החוזה, עלי להביא שוכרים חלופיים שיהיו מקובלים על המשכיר. בחוזה גם למשכיר יש אופציה להוציא אותי מהדירה בהודעה מוקדמת של 40 יום, מכל סיבה שהיא. לאחרונה המשכיר הודיע לי שהוא מעוניין למכור את הדירה, ואף הביא מתווכים שיראו אותה. כעת אני נמצא בסיטואציה בעייתית - אינני רוצה לחכות עד למכירה בפועל, אלא למצוא דירה אחרת שלא נמצאת תחת איום המכירה.. מצד שני, יהיה לי בעייתי להביא שוכר אחר מתוך ידיעה שבעל הנכס מעוניין למכור.. אני לא מכיר שוכרים רבים שיסכימו לכך. האם עצם הודעת הרצון למכירה מהווה הודעת סיום חוזה? אני חותר לכך שהאחריות לשוכר חלופי צריכה להיות עתה על המשכיר, ולא עלי.. תודה רבה

תומר פרלמן, עו"ד

צביקה שלום, התשובה לשאלתך, צריכה להיות מצויה בהסכם השכירות. במידה שהסכם השכירות מגדיר הודעה מצד המשכיר על רצונה למכור את הדירה כהודעה מוקדמת, אזי בהחלט הנך זכאי לעזוב תוך 40 ימים, מאידך, הרי שאם הסכם השכירות לא מגדיר זאת כהודעה מוקדמת, הרי שהאחריות למציאת השוכר החלופי תיוותר על כתפיך, הרי בסופו של יום, עצם חתימתך על הסכם השכירות מהווה כשלעצמה קבלת תנאי מסוג זה. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.