יוסי

בעלת הבית מקצרת את זמן השכירות

אנחנו שוכרים דירה מזה כ5 שנים ע״פ ההסכם כל פעם מחדש חודשיים לפני סיום ההסכם אנחנו מדברים לגבי חידוש ההסכם לשנה הבאה, ההסכם הוא עד נובמבר ולכן בספטמבר דיברנו עם המשכירה והיא הודיעה שהסכום יעלה ל2700 שח ולא הזכירה שום דבר אחר כך שמבחינתי ההסכם הוא לעוד שנה, אני הסכמתי והיא מבחינתה צריכה להכין את החוזה החדש, בתחילת אוקטובר התקשרה אליי המשכירה ואמרה לי שהשנה החוזה הוא רק עד אפריל ולא עד נובמבר, אבל רגע הסכמנו בשיחת טלפון שזה לעוד שנה, האם היא יכולה לדרוש דבר כזה בכלל? אני מציין שעדיין אין חוזה חתום ביננו וככה היה כל שנה היינו מסכימים בע״פ והיא היתה מכינה את החוזה.

תומר פרלמן, עו"ד

יוסי שלום, מפנייתך עולה כי נוכח הנוהג בשנים הקודמות, הייתה מצידכם הסתמכות כי ההסכם אכן יחודש בשנה נוספת, עם זאת לאחר שהוסכם על חידוש הסכם השכירות, הודיעה המשכירה כי החידוש הינו לחצי שנה בלבד. משכך, ניתן לבצע פנייה בכתב למשכירה, ובה לציין כי הסתמכתם על כך שההסכם יחודש בשנה נוספת ומשהודיעה לכם בדיעבד כי החידוש הינו לחצי שנה בלבד, הרי שהנכם תראו בה אחראית לכל נזק אשר ייגרם לכם כתוצאה מקיצור תקופת השכירות. אין זה אומר כי בעלת הדירה לא תטען כי הסכם השכירות טרם נחתם ומשכך וכי אינה התחייבה בפניכם כי תקופת השכירות המחודשת תהיה למשך שנה. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.