יוסי דוד

יציאה מדירה ללא חוזה

אנחנו גרים בדירה כבר שנתיים ואין לנו חוזה אלא לשנה הראשונה בלבד ולא חידשנו אותו , הודענו לבעל הדירה על העזיבה והנ"ל הסכים להתראה של חודש לפני העזיבה כדי שנוכל לחפש דירה חדשה .כעבור שבועיים הודענו לבעל הדירה שמצאנו דירה ואנחנו חותמים אבל הוא לא הסכים שנעשה את הצעד בגלל שהנ"ל בחול והוא לא יכול לפגוש את השוכרים הפוטנציאליים בגלל שהוא שוהה בחו"ל , למרות שהוא מסר לי את פרטיו של אחיו שמטפל בדירות שלו ואמר לי במפורש שכל בעיה אפנה לאחיו . הבעיה שלנו היא שאנחנו לא יכולים להמשיך להשכיר את הדירה מכיוון שהיא יקרה מידי והוא לא מוכן לקבל את המצב שלנו שהוא די קשה בשנה האחרונה , מתכלכלים עם משכורות לא גבוהות , חובות בבנקים ובמצב המשפחתי נמצאים בטיפולי פוריות . עוד הוצאות שבגין זה אנחנו מפחיתים את השכר דירה . אוסיף שהמשכיר מתכוון לעלות את שכר הדירה וברשותו עוד כמה דירות .. ועוד לא התכוון לחפש שוכרים חדשים עוד באותו יום שהודענו לו .

תומר פרלמן, עו"ד

יוסי שלום, חוק השכירות והשאילה קובע, כי במצב דברים המתואר בפנייתך, כאשר הצדדים המשיכה לקיים את הסכם השכירות לאחר תום תקופת השכירות מבלי שקבעו תקופה חדשה, הרי שכל צד זכאי לסיים את תקופת השכירות ע"י מתן הודעה מוקדמת לצד השני. תקופת השכירות תגיע לסיומה עם תום התקופה המתחילה בסמוך לאחר מתן ההודעה, או כעבור שלושה חדשים לאחר מתן ההודעה, הכל לפי המועד הקצר יותר. לדוגמא: אם בחוזה המקורי דובר על העברת התשלום בגין השכירות חודש בחודשו, אזי אם השוכר יודיע על רצונו לסיים את יחסי השכירות במהלך חודש אוקטובר הרי שיחסי השכירות יגיעו לסיומם בתום חודש נובמבר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.