YAEL

עזיבת דירה באמצע חוזה עקב הרעת תנאים

בדירה מולי נכנסו לגור עובדים זרים (10-20 במספר...). מאז אני ממש סובלת - הם יוצאים לפנות בוקר לעבודה, מדברים בקולי קולות טורקים את הדלת ואני מתעוררת מהרעש...בסופי שבוע - כמו תחנת רכבת - הדלת נפתחת ונסגרת, מדברים בקולי קולות. _(על פי המשטרה גם אם הם מרעשים בשבת כל עוד זה לא בין 14-16 אז אין בעיה).בנוסף, מדובר בבניין ישן והנתיך של חברת החשמל משותף לדירה שלי ולדירה שלהם - נוצר עומס עקב השימוש ואז הנתיך קופץ (ולא מדובר בפקק שאני יכולה להרים אלא מדובר בארון של חברת החשמל - חברת החשמל באה ומטפלת בזה. אתמול זה קרה בפעם הראשונה והחשמלאי של חברת החשמל אמר לי שאני עוד אסבול מזה והסביר לי שזה קרה בעקבות עומס).שאלתי היא - בחוזה אין סעיף על הרעת תנאים אך ללא ספק יש כאן הרעת תנאים. האם אני יכולה לצאת מהדירה עקב הרעת תנאים מבלי לדאוג לשוכר במקומי? תודה מראש...

תומר פרלמן, עו"ד

יעל שלום, מהמפורט בפנייתן עולה, כי אין מדובר במטרד המקיים זיקה כלשהי בינו לבין המשכיר. יתרה מזאת, על פניו נראה כי המשכיר גם לא היה מודע לקיומו של מטרד מסוג זה, שכן הדירה שמולך הושכרה לדיירים חדשים המהווים עבורך מטרד לאחר כניסתך למושכר. משכך, הדבר לא מזכה אותך בביטול הסכם השכירות. באשר לבעיות החשמל, הנך בהחלט רשאית לפנות למשכיר בדרישה לטפל "בבעיה" בהנחה כי אכן ניתן לפתורה. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.