יואל

שינויים בתנאי חוזה שכירות שסותרת התחייבות כתובה

אנו גרים בשכירות לתקופת ביניים עד לקבלת הדירה שרכשנו. לאחרונה התברר שבשל החלפת הקבלן המבצע , נאלץ להמשך להתגורר בשכירות מספר חודשים נוספים. בעל הדירה נענה לבקשתנו ואף נתן לנו התחייבות כתובה שבה כתב כי נוכל להמשיך להתגורר בדירה באותם התנאים. הופתענו כשבעל הדירה, למרות ההתחייבות הכתובה שלו, במקום להעביר לחתימתנו תוספת לחוזה עם התאריך החדש, הוא מסר לחתימתנו חוזה שבו אומנם גובה שכ"ד לא השתנה, אך הכניס בו שינויים מפלים ביחס לחוזה השכירות המקורי, בפועל הכניס תנאים שיוצרים הכבדה ובעיות. שאלתי היא: כיצד עלינו לנהוג / לפעול בהתייחס לכך שחוזה החדש סותר את ההתחייבות הכתובה שיש בידנו ?

תומר פרלמן, עו"ד

יואל שלום, אם אכן ניתנה לכם התחייבות להמשך קיום הסכם השכירות על כל סעיפיו, הרי שהמשכיר מחויב לעשות כן, שכן מדובר בהסכם לכל דבר ועניין. משכך עליכם לציין בפני המשכיר כי ההסכם "החדש" אותו העביר מנוגד להתחייבויותיו הקודמות ומשכך הוא נדחה על ידכם, וכי אתם עומדים על קיומו של ההסכם המקורי על כל סעיפיו. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.