אבי

ערבויות לדירה מושכרת

שלום, אני משכיר דירה כבר שנתיים לדיירים, שאני מאד מרוצה מהם, ושילמו עד כה בזמן באמצעות שיקים ,שהעבירו לי מראש, והפקדתי אותם חודש בחודשו. לאחרונה,השוכרים ביקשו לא להפקיד את השיקים ,שברשותי אלא שהם יבצעו הפקדה במזומן או הוראת קבע לחשבון שלי ,והסיבה היא שהבנק לא מקבל שיקים שהם נתנו ,עקב אי תשלום ערבות להלוואה שהם ערבים לה והלווה לא שילם. בעוד כחודשיים מסתיים החוזה ,ואני מעונין לחדש להם חוזה לעוד שנה. הם הבטיחו שלא תהיה בעיה ואף הציעו שיקים של הוריהם. יש ברשותי שטר חוב בגובה השכירות השנתית. 1.האם אני מסתכן מידי בכך שאני מחדש להם את החוזה ? 2.אילו ערבויות נוספות כדאי לי לבקש מהם? 3.האם שיקים מהוריהם יכול להיות פתרון סביר? תודה אבי

תומר פרלמן, עו"ד

אבי שלום, שקים של הוריהם בהחלט יכולים להוות פתרון, בהנחה כי להוריהם יש הכנסה חודשית שיש בה כדי לעמוד בפירעון השיקים, בקש מהם אסמכתאות להכנסתם, כמו כן, באפשרותך לבקש ערבים שיערבו להסכם השכירות וגם לשיקים, גם לגבי הערבים מומלץ לבדוק את הכנסותיהם החודשיות. פתרון נוסף, הוא לבקש שיק בנקאי אותו לא ניתן לבטל ואשר פירעונו מובטח במקרה הצורך. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.