ואדים

עזיבת דירה שכורה חודשיים טרם סיום הודעה מוקדמת עקב העלאת שכ"ד מעל 20%

התקבלה הודעה מבעל הנכס על כוונתו לעלות שכר דירה מעל 20% בתום 3 חודשים מרגע קבלת ההודעה עקב קביעת חוק הטלת מס על החזקה ב-3 דירות. בהמשך להודעה נאמר כי אין בכוונתנו להמשיך חוזה שכירות. האם ניתן לעזוב דירה שכורה חודש וחצי טרם סיום הודעה מוקדמת ללא תשלום שכ"ד (למרות שבחוזה צויין סעיף שבו אנו מתחייבים לסיים תקופה מוקדמת) כאשר חודש לפני נחתם חוזה חדש שבו עלה שכ"ד כבר ב 15%?

תומר פרלמן, עו"ד

ואדים שלום, מפנייתך לא ברור, האם המשכיר הודיע לך כי הוא מעלה את דמי השכירות החודשיים עם סיומו של החוזה הנוכחי או במהלכו. אם מדובר בתקופה שלאחר תום החוזה הרי שהמשכיר בהחלט יכול לעלות דמי השכירות והדבר אינו מקנה לך עילה לסיום יחסי השכירות או לעזיבה טרם סיום תקופת השכירות הקבועה בהסכם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.