ישראל

הפרת צו איסור פרסום על ידי כלי תקשורת

אדם שנעצר למשך כמה ימים לצרוך חקירה. בית המשפט הטיל צו איסור פרסום על פרטי החשודים. כלי תקשורת אחד פרסם את שמותיהם. על איזה עבירה הוא עבר? אין בידי הקלטה של השידור, האם אני יכול לחייב את המפרסם להביא הקלטה של שידורי אותו יום? יצוין שכשבית המשפט הסיר את איסור הפרסום זה היה לאחר שהוא דחה את חשדות המשטרה ולכך סירב לבקשת המשטרה להאריך את המעצר, כך שהפרסום המקודם של השמות ביחד עם החשדות שכאמור נדחו, גרם לנזק גדול יותר, האם זה מחמיר את העבירה? תודה מראש

עו"ד אורי אבני

ישראל, ראשית יש לבחון את נגיעתך לאירוע, משום שלפי תיאור שאלתך, הנזק שנגרם, ככל שנגרם, נגרם לחשוד עצמו. לגבי הבאת ההקלטה, אם ינוהל הליך של תביעה אזרחית, ניתן יהיה לבקש את ההקלטה במסגרת הליכי גילוי מסמכים, שנועדו בין היתר לעניינים אלו. לאחר מכן, גם לו היתה הפרה, יהיה צורך להוכיח את הנזק שנגרם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות