סי

לשון הרע והוצאת דיבה

איש ציבור אמר בישיבת ועדה שאני עבריינית בניה ומעולם לא הורשעתי האם זה הוצאת דיבה ולשון הרע?

עו"ד אורי אבני

שלום סי, יש צורך לבחון האם האמירה נשמע על ידי האנשים שנכחו שם. לאחר מכן יהיה צורך לבחון בדיוק את האמירה, על פניו היא עשויה להתפס כלשון הרע, אך יש צורך לבחון האם האמירה נאמרה כדעה אישית ומסוייגת או האם התייחסה למקרה שקרה. ככל ולא סוייגה ואף עובדתית אינה נכונה, ייתכן וניתן לראות בה לשון הרע בהתאם למבחני החוק והפסיקה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות