עובד

לשון הרע\הוצאת דיבה ממעסיק קודם

לאחר שפוטרתי מעבודתי ולא קיבלתי את מלוא הפיצויים המגיעים לי ממקום עבודתי נפתח תהליך משא ומתן בהקשר לפיצויים בו בזמן כשפניתי למצוא עבודה אחרת התחוור לי כי אחד המעסיקים הפוטנצייאלים שלי התקשרו למעסיק הוקדם שלי ולהפתעתי לאחר שאמרו לי כי אני המועמדת המועדפת החליטו לא להעסיק אותי. בדיעבד הבנתי כי דיברו עם המעסיק הקודם לי ללא ידיעתי (שכפי שכבר ציינתי אני לפני תביעה על שארית הפיצויים המגיעים לי). החלטתי לברר האם הוא אחראי לסיבה שלא התקבלתי לעבודה ויצרתי קשר דרך אדם שלישי בבקשה לקבל עליי המלצות- ובשיחה מוקלטת התחוור לי כי הוא בהחלט מספר עליי דברים שאין בהם אחיזה במציאות! ומבקש שהדברים יישארו באופן חסוי כדי שלא אתנקם בו. שאני מתאימה לתפקיד של אחמש ולא מנהלת, שאני לא הסתדרתי עם העובדים שלי ועזבתי בגלל זה, שהתפקיד גדול עליי... כל אלו לא נכונים! האם ניתן לתבוע אותו על הוצאת דיבה? האם אני יכולה להשתמש בהקלטה? זה חוקי? כיצד עליי להוכיח שדבריו פוגעים בשמי הטוב?

עו"ד אורי אבני

שלום לעובד, חוק לשון הרע בהחלט מגדיר באחת החלופות, פרסום העלול לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעסקו, במשלח ידו או במקצועו. כלומר לפי תיאורך אם ניסו לפגוע בך באופן שיסכל קבלת עבודה, הרי יש בסיס לבחון תביעת לשון הרע (תביעת דיבה), כמובן שיהיה צורך להוכיח שהדברים אכן נאמרו ושלא היו נכונים עובדתית והיו מעבר להבעת דעה אישית ובכל מקרה מומלץ להביא את הסוגיה בפני עורך דין ולפרוס בפניו את מכלול הדברים. בנוגע להוכחה ולהקלטה. ניתן להוכיח את שנאמר גם באמצעות מי שהיה צד לשיחה שיעיד על כך. השימוש הקלטה תלוי במקרה, באופן הקלטה ובידיעת הצדדים ועל פי רוב אם הקלטת צדדים לשיחה שלא ידעו על ההקלטה והמקליט לא היה צד לשיחה, יש בעייה בשימוש בהקלטה. שונה הדבר אם אחד הצדדים מקליט את השיחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות