צליל

צילום דרך הסלון

האם לחוקר פרטי מותר לצלם את מה שאני עושה בביתי דרך חלונות הבית שלי?לצלם דרך זכוכיות החלונות?מותר לו?

עו"ד אורי אבני

צליל שלום, הנושא של פעילות חוקרים פרטיים למול פגיעה בפרטיות, הינו נושא מורכב, שנבחן לא פעם על ידי בתי המשפט ובסופו של יום הינו תלוי נסיבות. לעיתים נקבע שצילום מספר תמונות בודדות לצרכי שימוש בהליך משפטי שאינן פוגעות בצנעת הפרט, נניח תמונה של אדם שטוען שהוא נכה, כאשר הוא הולך ומקפץ, שצולמה על ידי חוקר פרטי מוסמך לכך, תהנה מהגנה עקב מקצועו של החוקר. כמובן שהדבר שונה אם יש בתמונות כדי לפגוע, כמו צילום בשירותים או במקלחת או בסיטואציה מביכה. כמו כן אם התמונות הוצגו בפני אנשים אחרים וכו' בהחלט יכולה להיות עילת תביעה על פגיעה בפרטיות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות