אתי

שימוש בתמונות אישיות ללא אישור והשפלה ברבים

שלום רב, שכרתי שירותיה של חברת נקיון לפני כשבועיים למה שהוגדר נקיון דירה יסודי (ובהתאם- נגבה מחיר כפול). מעבר לכך שהעבודה שנעשתה היתה מתחת לכל ביקורת (ויש לי תמונות המתעדות זאת), בעלת חברת הניקיון, שהגיעה לנקות בעצמה עם עובדת שלה, צילמה את הבית הפרטי שלי ובחוצפתה העלתה לדף הפייסבוק הפרסומי, שלה למטרות פירסומיות (בבחינת "לפני ואחרי"). דף זה חשוף למספר אלפי רשומים. כל זאת ללא כל רשות ואישור שלי, כמובן. גיליתי זאת רק מספר ימים אחרי הפרסום, כי חברה טובה שלי זיהתה את הסלון והודיעה לי על כך. פניתי לבעלת החברה וביקשתי ממנה להסיר את התמונות, אך במקום זאת היא בחרה להסיר ולמחוק את הבקשה שלי ולא את התמונות. ביקשתי שוב, גם בהמשך לפוסט הפירסומי בפייס וגם בהודעה אישית ששלחתי לה בוואטסאפ, אבל היא שוב התעלמה והסירה את בקשתי. איימתי עליה בתביעה- זה לא עניין אותה. יש לי צילומי מסך, כולל של בקשותיי להסיר. בינתיים חלפו יותר משבועיים, היא נהנית מפרסום על הגב שלי ואני מושפלת ברבים עם תמונות של לכלוך בביתי הפרטי..... האם ניתן לתבוע? האם יש "תמחור"/סכום מקובל לשימוש בתמונות אישיות ללא רשות? האם יש "תמחור" לשימוש בתמונות אלו ככלי פרסומי (ננית- X לכל יום שהתמונות/פרסום באוויר)?

עו"ד אורי אבני

אתי שלום, דיני הגנת הפרטיות נועדו בראש ובראשונה להגן על פגיעה ישירה באדם עצמו. כאשר מדובר בתמונות פנים ביתך, ולא בתמונות אנשים, יהיה צורך לבחון את מידת הפגיעה בך ובדיירי הבית ומידת החדירה לצנעת הפרט, לאור התמונות שפורסמו. קיימים מקרים בהם פרסום תמונות כאלו ברבים יגרמו לפגיעה ולנזק וכמו כן מתיאור העובדות על ידך יש לבחון גם עילה לעשיית עושר של חברת הניקיון על חשבונך עקב שימוש בתמונות ללא אישורך וללא תשלום, כאשר החברה עשויה להנות מכך כלכלית. בכל אופן כמובן שמומלץ להתייעץ עם משרד עורכי דין (משרדנו או כל משרד אחר המבין בתחומים אלו) על מנת להבין את עוצמת הפגיעה והנזק ולפעול בהתאם.

אתי

תודה. אצור עמכם קשר להעמקה בפרטי המקרה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות