אביגייל

תביעת לשון הרע והוצאת דיבה

אחי התחיל לצאת עם מישהי וקיבל למייל האישי שלו הודעת מייל אנונימית בה הכפישו אותה. האם יש עילה לחשיפת אייפי ותביעה?

עו"ד אורי אבני

שלום אביגיל, על מנת להשיב לך יש צורך לדעת יותר פרטים, לגבי אופי ההודעה, התוכן, קהל העיד וכו', אך כבר בשלב זה אפשר להגיד שקיימים הליכים משפטיים לחשיפת IP אך הם מאוד נדירים ובמצבים מיוחדים. בנוסף, לא בטוח שדרך חשיפת ה-IP יוכל אחיך לדעת מי כתב את שכתב, כי הרבה פעמים IP משויך לארגון למשל או אפילו לאדם שטוען שלא כתב את שכתב והעובדה שמדובר ב-IP שלו, לעיתים אינה מספיקה להוכיח שכתב את האמור בהליך משפטי ויש צורך בהוכחות נוספות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות