מיכאל

לשון הרע והאזנת סתר לצורך תביעה

נכנסתי בדרך כלשהיא ללא אישור לתיבת דוא"ל של המזכיר שלי שלא ברשותו וללא ידיעתו וזאת כיוון שעלה חשד כי הוא מוציא לשון הרע ודיבה עלי. אכן צדקתי ובהחלט ניהל התכתבות עם ספקים עלי והוציא עלי לשון הרע ואמר דברים לא נכונים ושיקריים שקל מאוד להוכייח כי הוא שקרן ולא דובר אמת. הבעייה שלא ניתן להציג את ההתכתבות לפי חוק האזנות סתר בתביעת לשון הרע ובטח לא לכתוב לו מכתב התרעה . אך האם יש דרך להכשיר את ההתכתבות הזו על מנת להשתמש בה כנגדו בתביעת לשון הרע? אין בינינו יחסי עובד מעביד תודה

עו"ד אורי אבני

מיכאל שלום, כפי שהסקתת בעצמך, אדם פרטי אינו יכול להכנס לתיבת מייל פרטית של אדם אחר ביודעין ולקרוא את האמור בה. קיימים מקרים נדירים בהם בתי המשפט איפשרו זאת, בעיקר כאשר המחשב היה פתוח ולא ניתן היה להמנע מלראות את הכתוב. דרך המלך כאשר יש חשד, היא לבקש צו מבית משפט לעבור על מיילים כאשר יש חשד לעבירה. במקרה שלך, יתכן וניתן לבדוק עם אנשים שהגיעו אליהם המיילים האלו, האם הם מוכנים לחשוף אותם בפניך ואז לספק לך בסיס להתעמת עם המזכיר, להתלונן עליו או לתבוע. בכל מקרה מדובר בסיטואציה רגישה ומוטב להתייעץ עם עו"ד באופן מסודר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות