מיכאל

תביעת לשון הרע היכן לתבוע

אדם עבד בחברה בתפקיד בכיר ולפני שנה פוטר שלא כדין. הוגשה תביעה לבית הדין בזמנו ובהליך גישור מטעם בית המשפט העובד זכה, החברה התנצלה על כל מה שאמרה וטענה ופיצתה אותו וכל זה הסתיים כבר לפני שנה והעובד אינו עובד שם כבר למעלה משנה. לאחרונה הגיע לידי האדם שפעם עבד בחברה הזו מידע מהימן שמנהל בחברה לא חוסך באמצעים ומשמיץ אותו. ואף השמיצו אותו ברבים כולל עדויות שלא משאירות מקום לדימיון. האדם/עובד לשעבר אסף תצהירים ועדויות והכל בידיו. בהנחה שכל מה שנאמר ונכתב כולל עדויות ותצהירים זה לשון הרע פראקסלנס. האם לתבוע אותו אישית או את החברה והיכן כדאי להגיש את התביעה? האם בבית הדין לעבודה שכן זהו המקום שפעם עבד ומי שמשמיץ זה מנהל אותה החברה בה עבד שכבר שילמה לו בעבר? או לתבוע בבית משפט שלום? אשמח לדעתך המלומדת תודה

עו"ד אורי אבני

מיכאל שלום, בתי המשפט דנו לא פעם בשאלה האם ניתן וצריך להגיש תביעת לשון הרע אשר עיקרה ובסיסה ביחסי עובד מעביד לבתי הדין לעבודה והתשובה לכך היתה בהחלט חיובית. בתי המשפט גם נדרשו לשאלה האם כאשר מדובר בעובד ומעביד לשעבר, בתי הדין לעבודה הם המקום הנכון וקיימים מקרים שאכן הם הסמכות הנכונה, הכל תלוי בעובדות המקרה, כמה הן רחוקות וקשורות ליחסי העבודה שהיו. לגבי תביעה אישית או תביעת החברה, גם כאן תלוי באיזה אופן נאמרו הדברים ובשם מי. מומלץ להתייעץ עם עורך דין (משרדנו או כל משרד אחר) ולהציג לו את הראיות וכך להחליט האם לגשת לבתי הדין לעבודה ואיזה גוף הכי נכון לתבוע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות