יעל

מחקו פוסט שפרסמתי בקבוצה בפייסבוק

בדף פייסבוק שבו אני חברה בנושא שואה ויוצאי קהילה,פרסמתי פוסט הקשור לאבא שלי ניצול.פרסמתי גם תמונה עם הסבר.מנהלת הקבוצה אישרה את הפוסט ואת התגובות.לאחר כמה שעות כאשר רציתי לבדוק את הפוסט שלי גיליתי שהוא מחוק.פניתי אליה בהודעה פרטית ושאלתי מדוע נמחק.ענתה לי בהתחלה שזה ללא כוונה ובפנייה נוספת אליה ענתה שהפוסט לא מדבר על הנושא הספציפי של הדף שהיא מנהלת.בדקתי את תוכן הפוסטים שפרסמו אחרים ומצאתי שהם גם לא בנושא הספציפי אלא כל אחד כותב על נושא קרוב.אבי בגיל 92 שמח לשמע העובדה שפרסמתי עליו אבל לא רציתי לאכזב אותו ולא סיפרתי שמחקו.האם יש מה לעשות?

עו"ד אורי אבני

יעל שלום, הסרת פוסט שכבר פורסם, על-פי רוב, לא תחשב כלשון הרע או פגיעה בפרטיות. במיוחד לאור העובדה שמדובר בדף פייסבוק פרטי שאינו שייך לגורם ממוסד וציבורי. הדבר לרוב תלוי בכללי הפורום או מפעיל הדף ונתון לשיקול דעתו. במידה ואת מרגישה אפלייה לאור מחיקת פרסומך למול פרסומים אחרים, מומלץ לפנות למנהל הדף בטענה זו או לארגון יוצאי אותה קהילה (אם קיים ארגון רשום שכזה) ואם זה לא יעזור, ניתן לפנות לייעוץ משפטי, אם כי טענת האפליה בהקשר של דף פרטי בפייסבוק אינה טענה חזקה משפטית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות