חסוי

שלבי ההליך הפלילי - שלב ההקראה בבית המשפט

שלום רב, התיעצתי איתך לפני זמן מה בנוגע לתלונה שהגשתי נגד בעלי, בזמן הזה חזרנו וגם נולדה לנו בת, ניסיתי לבטל את התלונה אך ללא הצלחה. מחר מתקיים שלב ההקראה בבית המשפט, רציתי לדעת מה הוא ההליך. בעלי מתכוון להודות בנעשה, האם כבר במקום ירשיעו אותו ויתנו לו גזר דין? או שיקבעו את שלב הטיעונים לעונש למועד אחר? האם מחר זה הזמן להביא עימנו הוכחות לטיפול שהוא החל כדי לבקש להקל בעונשו? לא שכרנו שירותי עו"ד כי בעלי לא מעוניין, אז רציתי לדעת מתי ואיך הוא בעצם יכול לדבר אל התביעה/השופט כדי להסביר את עמדתו. תודה רבה

עו"ד פלילי יאיר רגב

היי, אם זה עדיין רלוונטי אנא פני אלי בפרטי הסוגיה לא פשוטה. לעורך דין פלילי יש תפקיד מרכזי בשיפור התוצאה הצפויה. המלצתי המידית היא שבן זוגך ייוועץ בדחיפות עם עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע במצב בו הוא נמצא. תפקידו של עורך דין פלילי במסגרת עבירות אלימות בין בני זוג הינו תפקיד חשוב ביותר. רק עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את תיק החקירה שנפתח נגדו ולגבש איתו קו הגנה ברור. חשוב להבין כי במשפט הפלילי כמעט ולא קיים מושג של "ביטול" או "משיכת" תלונה, ההודעה שמסרת לשוטר נחשבת ל"תלונה". הודעתך אשר נרשמה ע"י שוטר היא בדרך כלל הבסיס לחקירתה של עבירה פלילית. חקירת קרבן העבירה היא גם מרכזו של כתב האישום במידה ויוגש על ידי רשויות התביעה. יש לזכור כי גם ביטול תלונה במשטרה על ידי הקורבן ואפילו שאת בת זוגו, לא תתקבל באופן אוטומטי. ביטול תלונה במשטרה שהוגשה בשל אלימות של בעל או בן זוג כלפי אישתו גם לאחר שהגיעו בני הזוג לשלום בית כמעט שאינה אפשרית. ברגע שמוגשת תלונה במשטרה יש למשטרה סמכות לנהל חקירה בעניין ואף להעביר את תיק החקירה לרשויות התביעה תוך המלצה להגיש כתב אישום. גם במידה והאישה מגיעה למשטרה ומבקשת לבטל את התלונה, רשויות התביעה יחליטו כיצד והאם יש מקום לסגור את התיק. גם בית המשפט יוכל לדון בעבירה למרות התנגדותך ולמרות שביקשת להביא לביטול התלונה במשטרה. לפיכך אין מנוס מקבלת ייעוץ מקצועי מעו"ד פלילי. למעשה, לאחר שהאישה הגישה תלונה במשטרה היא לא יכולה למשוך אותה בחזרה ובכך לסגור את התיק הפלילי כנגד בעלה או בן זוגה.